DR. OROSZ ISTVÁN

Full text search

DR. OROSZ ISTVÁN
DR. OROSZ ISTVÁN, az oktatási, tudományos, ifjúsági és sport bizottság alelnöke: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Én úgy vélem, hogy amit Csépe Béla képviselőtársam napirend előtt felvetett, az egy élő probléma, ezt tapasztalhatom magam is egyetemi oktatóként, tehát meg tudom erősíteni mindazt, amit Csépe Béla mondott. Azt hiszem, arra kell keresnünk a választ, hogy miből adódik ez a gond, mi az oka annak, hogy ez a helyzet a felsőoktatásban kialakulhatott.
Két olyan törvényt fogadott el az elmúlt évben a parlament, ami közreműködhetett abban, hogy ez a gond kialakult: az egyik a költségvetési törvény, amelyben, azt kell mondanom, minden más ágazatnál magasabb emelést kapott az oktatásügy és a felsőoktatás; a másik a közalkalmazotti törvény, amelyben új besorolásokra volt szükség. Ezek az új besorolások most születtek volna meg, és kiderül, hogy az új besorolások kapcsán úgy tűnik, mégsem elégséges az a pénz sem, amely a költségvetésben biztosítva lett volna. Én azt hiszem, hogy a mulasztás - ha volt mulasztás - ott történt, hogy nincs egy országos kataszter arról, kiket hova kell besorolni. Tudniillik a közalkalmazotti törvény megváltoztatásával nyilvánvalóan egy sor egyetemi oktatót más, magasabb kategóriába kell besorolni, és nem tudom, hogy ennek a magasabb besorolásnak a fedezete megvan-e a felsőoktatásban. Erre kell választ adnia szerintem a művelődési kormányzatnak és mindazoknak a tárgyalópartnereknek is, akik ebben a kérdésben szeretnének dűlőre jutni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť