DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! A történet teljességéhez néhány dolog természetesen még hozzátartozik. Az első rögtön az a megjegyzés, hogy egy 1994 februárjában meghozott kormányhatározat alapján indul el az a folyamat, melynek során a szeptemberi konzorciális kivásárlás megtörtént, aminek a végrehajtását az egész borsodi reorganizációs folyamat vizsgálatával együtt az ÁSZ természetesen megvizsgálta. Az ehhez szükséges adatokat az ÁPV Rt., illetőleg a szaktárcák természetesen szolgáltatták, a jelentés első változata elkészült. Ennek az egyeztetése folyik.
Én úgy gondolom, hogy legalábbis kétséges, és nem szerencsés olyan vizsgálati jelentések mélytartalmáról részletekbe menően a parlament nyilvánossága előtt addig vitatkozni, amíg az ÁSZ maga sem zárta le ennek a jelentésnek az értékelését, és nem véglegesítette. Múlt pénteken még egyeztetések zajlottak, hiszen tartalmaz az előzetes jelentés pontatlanságokat, tévedéseket, amelyekből helytelen következtetésekre is jutott az előzetes jelentés. Most nem fogok ezeknek a részleteiről beszélgetni, mert úgy gondolom, hogy a hivatali titok megtartása addig a pontig, amíg ez elő vagyon írva, mindenki számára kötelező.
Itt most csak annyit mondanék még el, hogy annak a bizonyos 200 milliós környezetvédelmi támogatásnak a fölhasználása, aminek a végső céljáról képviselő asszony beszélt - Felsőzsolca vagy pácolóüzem -, mind a kettőről szó van a kormányhatározatban, de azt remélem, hogy majd a számvevőszéki bizottságnál ezt a jelentést korrekt módon lehet értékelni.
Köszönöm. (Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť