AKAR LÁSZLÓ

Full text search

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Nagyon röviden három gondolatot szeretnék az írásos válaszhoz - amely elég rövid volt - hozzátenni.
Egyrészt a kormányrendelet megszületett. Másrészt a kétszer három hónapos engedélyezési időszak, amit a törvény előír, a gyakorlatban minden bizonnyal rövidebb lesz. Mi úgy látjuk, hogy áprilisban a végső engedélyeket is megkaphatják a jelentkezők, tehát gyakorlatilag április vége felé elindulhat a lakástakarékok működése.
És amit külön szeretnék aláhúzni - mert itt sok a félreértés tapasztalataink szerint -: a 40 százalékos kedvezményes állami támogatási lehetőség az első megtakarítási évre vonatkozik. Ebből következően, ha valaki, mondjuk, május 1-jén kezdi a megtakarításait, akkor értelemszerűen a következő év május 1-jéig veheti ezt igénybe. Tehát önmagában ez a tény, hogy nem január 1-jétől nyílik meg a megtakarítási lehetőség, az állami kedvezmény igénybevétele szempontjából hátrányt nem jelent.
Mindezek hozzátételével, hangsúlyozásával tisztelettel kérem válaszom elfogadását. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť