DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársam! Az állategészségügyről szóló törvény 1996. július 1-jén lépett hatályba. A végrehajtásával kapcsolatos részletes szabályokat az Állat-egészségügyi Szabályzatban kell megállapítani, amelynek rendelkeznie kell: a kártalanítási eljárás részletes feltételeiről, az állati hulladékok ártalmatlanná tételével kapcsolatos tevékenység részletes szabályozásáról, az állategészségügyet korlátozó intézkedések feltételeiről, a törvény hatálya alá tartozó áruk nemzetközi forgalmának állat-egészségügyi feltételeiről, az élelmiszer-higiéniai, takarmányhigiéniai, valamint az állatok, állati eredetű termékek megsemmisítésének szabályairól.
(16.20)
Ez az átfogó szabályozás 803 szakaszt érint és 75 függeléket tartalmaz. Ahogy képviselő úr is említette, a tervezet 1996. év végére elkészült, tárcaközi egyeztetésre lett kiadva, ahol is egy eléggé nagy mennyiségű módosító indítvánnyal találtuk szembe magunkat. Ezeket be kell dolgozni ebbe az előterjesztésbe. Várhatóan ez a munka e hónap végére befejeződik, és a jövő hónap első felében az országos állat-egészségügyi szabályzat mint a legfontosabb végrehajtási rendelet, kiadásra kerülhet.
Az élelmiszertörvény végrehajtásáról szóló 1/1996. (I. 9.) FM-rendelet 1996-ban már hatályba lépett. Az 1/1997. (I. 17.) IKIM-rendelet az élelmiszer-forgalmazás rendjéről januárban megjelent, és 1997. március 1-jén hatályba is lépett. Az élelmiszer-megsemmisítésről, az élelmiszer-ellenőrzés rendjéről és az egyes élelmiszer-ellenőrzési igazgatási eljárásokért, igazgatási jellegű szolgáltatásokért fizetendő díjakról, a minőségvédelmi bírságról szóló FM-IKIM-NM-PM együttes rendeletek, tekintettel az egyeztetés alaposságára, most vannak tárcaegyeztetés alatt. Kiadásukra feltételezhetően egy-másfél hónapon belül sor kerül. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť