DR. KRISTÓF ISTVÁN

Full text search

DR. KRISTÓF ISTVÁN
DR. KRISTÓF ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a választ, miniszter asszony. Engedje meg, hogy az elhangzottakhoz két gondolatot vagy két következtetést fűzzek.
Először is: a magam részéről rendkívül sajnálatosnak tartom azt, hogy a privatizációs ellenértékhányad kifizetése érdekében az előző kormányzat részéről - hasonlóan a belterületi földek ellenértékének kifizetéséhez - semmiféle értékelhető tevékenység nem kapcsolódott, annak ellenére, hogy megítélésem szerint a törvényi kötelezettség a ciklus alatt teljes mértékben fennállt. Érdemes lenne megvizsgálni azt, hogy a miniszter asszony által említett felszámolásra, végelszámolásra került, körülbelül 200 társaságból hány társaságot, illetve ezen keresztül hány munkahelyet lehetett volna megmenteni, amennyiben ehhez a privatizációs ellenértékhányadhoz időben hozzájutnak a társaságok.
A másik észrevételem: a 32 milliárd forint még költségvetési szempontból is jelentős összeg. Választókörzetemben az érintett társaságok döntően 200-300 millió forint körüli jegyzett tőkével működnek. Ennek következtében az őket megillető privatizációs ellenértékhányad az átalakulás körülményeitől függően 30-50 millió forint körül számíthatók. Erre az összegre az ismert tőkehiányos, illetve likviditási gondokkal zsúfolt időszakban, mint az éltető levegőre vagy mint a falat kenyérre lenne szükségük.
Ugyanakkor szeretném megjegyezni azt, hogy igen kívánatosnak tartanám, ha a kérelmek, igények elbírálása a lehető legnagyobb nyilvánosság, a legnagyobb nyitottság mellett történne. Nem lenne szerencsés az, ha a kifizetések ütemét, sorrendjét érdekérvényesítő képesség (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) avagy befolyás, támogatás döntené el. Köszönöm szépen, és a választ elfogadom. (Taps az MSZP padsoraiban.)
(15.50)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť