DR. MAGYAR BÁLINT

Full text search

DR. MAGYAR BÁLINT
DR. MAGYAR BÁLINT művelődési és közoktatási miniszter: Tisztelt Képviselőház! Tisztelt Képviselőtársam! Köszönöm a kérdését. Egyébként, bár ez nem a reklám helye, délután természetesen ott leszek az ELTE-n, a Trefort-kertben vagy egy másik épületben, hogy találkozzam az oktatókkal és a diákokkal az ELTE-n kialakult helyzetet megtárgyalni és megbeszélni.
Egyébként személyes álláspontom is, és a minisztérium eltökélt szándéka, hogy iskolaépületeket lehetőleg iskolai célokra használjanak, és amennyiben olyan önkormányzati döntések születnek - demográfiai folyamatok következtében -, hogy összevonnak iskolákat, és ezért adott esetben önkormányzati iskolákat kiürítenek, akkor megpróbálunk, ha segítenek, és ha segítséget kérnek tőlünk, közreműködni abban, hogy iskolai funkciókat lássanak el ezek az épületek.
Ebben az esetben is ez történt, a Roger személyi központú iskola, egy alapítványi iskola fordult hozzánk, de egyben a Pedagógus Szakszervezet vezetője is, és a parlament oktatási bizottságának elnöke is hozzánk fordult. Információink szerint az összes képviselő az oktatási bizottságban megkapta ezt a segélykérő levelet, hogy ha lehet, akkor segítsenek egy épületet találni. Én azt hiszem, hogy a nem állami, nem önkormányzati iskolák épületelhelyezési gondjain a kormányzat a maga eszközeivel megpróbál segíteni. Mondhatnám, egy komoly apparátus dolgozik azon, hogy az egyházi iskolák megfelelő épületekhez jussanak, és közvetítsenek az egyházi iskolák esetében önkormányzatok és az egyházak között állami szervek adott esetben is. A szabad iskolaválasztás lehetőségének a biztosítása érdekében természetesnek és helyesnek tartom azt, hogy az MKM megpróbálja felmérni azokat a lehetőségeket, ahol nemcsak ennek az egy alapítványi iskolának, hanem adott esetben más alapítványi iskoláknak is segítséget nyújthat ahhoz, hogy iskolaépületekhez jussanak. Köszönöm. (Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť