DR. DOBOS KRISZTINA

Full text search

DR. DOBOS KRISZTINA
DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Sajnos, el kell hogy mondjam, hogy miniszter úr válasza nem nyugtatott meg, bár nem vagyok az ellen, hogy egyes alapítványok kapjanak iskolát, különösen gondolok azokra a fogyatékos gyermekekkel foglalkozó alapítványokra, amelyek ma sem kapják meg az iskolát.
(14.00)
Én azonban azt gondolom, miniszter úrnak nem feladata, hogy megkérdezze: mekkora az elhelyezhető gyereklétszám, az osztályok, tantermek, a konyha kapacitása és így tovább és így tovább. Miniszter úrnak az általános oktatási kérdésekkel kellene foglalkozni, és számon tartani, hogy hány önkormányzati iskolát zártak be, és azokat az önkormányzatokat támogatni, ahol pluszfeladatot vállalnának. Az, hogy csak az alapítványokkal foglalkozik miniszter úr vagy csak az alapítványokra gondol, nem hiszem, hogy összefügg azzal, hogy végül is az alkotmányos felelőssége azért van, hogy az önkormányzati és állami intézményrendszer működjön. Ez 98 százalékot tesz ki - és 0,3 százalékot az alapítványi iskolák. Köszönöm. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť