DR. TAKÁCS IMRE

Full text search

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Elnök Úr! Képviselőtársaim! Hegyi Gyula képviselőtársam nagyon fontos dolgokról szólt. Eszembe jutott ennek kapcsán az, hogy a nyolcvanas években az egyik napilapnál szabályozták, hogy a lapnak csak a 25 százalékán jelenhet meg a reklám. De nemcsak annál a napilapnál, sok más napilapnál volt így. Ez ugyan helytelen volt, de helytelen az is, ami a jelenlegi reklámzuhatagban történik. Az egyik megyei napilapnál a múlt héten pénteken megtörtént, hogy a napilapban a gazdasági rovat nem jelent meg, mert a reklám kiszorította azt. Ezzel becsapták az olvasót, hiszen az megszokta a gazdasági írásokat is.
Az embernek néha az az érzése, hogy az újságírók sokszor csak másodlagos szerepet játszanak, mint ahogy Hegyi Gyula képviselőtársam mondta, betömik a lyukakat, azokat a lyukakat, amelyeket a reklám nem foglal el. Ez a fogyasztó, az olvasó becsapása is, hiszen az olvasó nemcsak reklámot akar látni a napilapokban, hanem olvasni is akar, ezért nevezzük olvasónak. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť