ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Tekintve, hogy több képviselőtársunk nem jelentkezett hozzászólásra, a vita e szakaszát lezárom.
Kérdezem képviselőtársaimat, kíván-e valaki szólni a kiegészítő ajánlás 1. és 2. pontjához. (Nincs jelentkező.) Nem. A vita e szakaszát és a záróvita egészét is lezárom.
Megkérdezem Szalay Gábor képviselő urat, mint előterjesztő kíván-e még egyszer szólni. (Szalay Gábor: Nem.) Nem.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról történő határozathozatal következik. Először a jogtechnikai pontosítást kezdeményező módosító javaslatokról határozunk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot a T/3110/48. számú ajánlás 1-6., valamint 8-12. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 260 igen szavazattal, 4 ellenszavazattal, 19 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.
Az ajánlás 7. pontjában az alkotmányügyi bizottság az ásványi nyersanyagalap képzésére irányuló javaslat elhagyását kezdeményezi. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 257 igen szavazattal, 7 ellenszavazattal, 17 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
A kiegészítő ajánlás 1. és 2. pontjaiban az alkotmányügyi bizottság törvénymódosításokat és a hatályba léptető rendelkezések megváltoztatását kezdeményezi. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 270 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 11 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A záróvitában benyújtott módosító javaslatok határozathozatalának végére értünk.
A Házszabály 107. § (4) bekezdése kimondja, hogy amennyiben nem a kormány az előterjesztő, akkor a zárószavazás előtt nyilatkoznia kell, hogy egyetért-e az előterjesztés elfogadásával.
Erre figyelemmel megkérdezem T. Asztalos Ildikó államtitkár asszonyt, hogy a kormány egyetért-e a javaslattal.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť