ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a bányászatról szóló, 1993. évi XLVIII. törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Schalkhammer Antal és képviselőtársai önálló indítványát T/3110. számon, az egységes javaslatot pedig T/3110/45. számon kapták kézhez képviselőtársaim.
A záróvitához módosító javaslatok érkeztek, amelyekről az alkotmányügyi bizottság ajánlásokat készített T/3110/48. és T/3110/50. számokon. Hack Péter képviselő úr, az alkotmányügyi bizottság elnöke nem kívánja az alkotmányügyi bizottság ajánlását indokolni.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. Bejelentem, hogy a T/3110/48. számú ajánlás 13. és 14. pontjaiban szereplő módosító javaslatokat előterjesztőik visszavonták.
Kezdeményezem, hogy a vita a következő szakaszok alapján történjék:
Elsőként kerül sorra a T/3110/48. számú ajánlás 1-6. és 8-12. számú pontjaiban szereplő, jogtechnikai pontosításokat tartalmazó indítványok vitája.
Majd az alkotmányügyi bizottság által benyújtott, az ásványi nyersanyagalap képzésére irányuló javaslat módosítását kezdeményező indítvány vitája következik az ajánlás 7. pontja szerint.
Végül a kiegészítő ajánlás 1. és 2. pontjaiban szereplő, a koncessziós és a privatizációs törvény, valamint ezekkel összefüggésben a hatályba léptető rendelkezések módosítását kezdeményező indítványok vitája következik.
Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyűlés. Kérdezem tehát az Országgyűlést, egyetért-e az indítványommal. (Szavazás.) Köszönöm szépen. Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a záróvita szakaszolására tett indítványomat elfogadta.
Megkérdezem képviselőtársaimat, kíván-e valaki szólni az ajánlás 1-6., valamint 8-12. pontjait tartalmazó vitaegységhez. (Nincs jelentkező.) Nem. A vita e szakaszát ezért lezárom.
Megkérdezem képviselőtársaimat, kíván-e valaki szólni az ajánlás 7. pontjához. Megadom a szót Szalay Gábor képviselő úrnak, SZDSZ.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť