DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Valamennyiünk előtt ismeretes az a pénzügyi válsághelyzet, amely a Postabank körül alakult ki a 1997. február 28-án kirobbant pénzügyi bizalmatlanság kapcsán.
A Kisgazdapárt álláspontja szerint azt, hogy volt-e vagy van-e valóságos csődhelyzet a banknál, amivel kapcsolatban a pánikot indokolni lehet, mindenképpen vizsgálóbizottságnak kell kiderítenie, hiszen az ország lakosságát megzavaró, a kisbetétesek tömegeit megkárosító eseménysor kialakulásában tisztázni kell, milyen szerepet játszott a külföldi és a hazai média, és a vizsgálóbizottságnak a jelentésében a felelősöket is meg kell neveznie.
Felhívom a figyelmét az igen tisztelt képviselőtársaimnak arra a tényre, hogy ténylegesen a Postabanknál mi történt, azt mindenképpen fel kell deríteni, hiszen a Postabank felelős vezetői és az állami pénzvilág vezetői is egyformán jelezték, hogy a Postabanknak közvetlenül mobilizálhatóan mintegy 70 milliárd forintnyi vagyona van, ami elég meglepő; de miután ilyen összeget nyilvánvalóan a Postabank nem tarthat a trezorjaiban, mindenképpen fel kell deríteni, nem történt-e bankkonszolidáció, és ha történt, akkor az milyen értékre történt, hiszen ismerik a kisgazda álláspontot: nem a bankokat, a népet kell konszolidálni. Ezért van szükség a vizsgálóbizottságra. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť