DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt az államalkotó magyar nép jogait illetően úgy gondolkodik, hogy az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó. Ebből a magyar bölcsességből kell kiindulni, hiszen önmagában az, hogy ígéretek hangzanak el, és az ígéret felé megtörténtek bizonyos lépések, ez valamennyiünket örömmel tölt el. De ne feledjék, igen tisztelt képviselőtársaim, hogy egy olyan helyzet is előadódhat, amely leginkább a házassághoz hasonlítható: más az udvarlás időszaka, amikor valamit el akar érni valaki - mint jelen esetben a román fél az euro-atlanti csatlakozást -, és megint más a házasság ideje; mint gyakorló ügyvéd nagyon jól tudom, mennyiszer eltért az az udvarlás időszakától.
(17.00)
A Független Kisgazdapárt tehát nagy örömmel veszi azt, hogy különböző ígéretek hangzottak el az államalkotó magyar nép megvalósítandó jogait illetően.
De azért arról nem lehet megfeledkezni, hogy Bolyai Egyetem még nincs, sőt elég nagy ellenállás van ezzel kapcsolatban, az egyházi vagyon visszaadására még nem került sor, az egyházi iskolák, az egyházi kollégiumok visszaadására sem került sor, és sok mindenre nem került sor, ami egyelőre csak az ígéretek szintjén létezik.
Természetesen mi nagyon nagy tisztelettel tekintünk Emil Constantinescura akkor, ha ő meg fogja tudni valósítani a terveit. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ennek érdekében a Független Kisgazdapárt is hajlandó mindent megtenni, de a megtett dolgokat nem hajlandó összetéveszteni (Az elnök a csengő megkocogtatásával ismételten jelzi az időkeret leteltét.) a lehetséges dolgokkal.
Köszönöm türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť