DR. RASKÓ GYÖRGY

Full text search

DR. RASKÓ GYÖRGY
DR. RASKÓ GYÖRGY (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Amit Csépe Béla ma már többször felvetett, ami mint aggály és mint intelem elhangzott ma, én azt gondolom, hogy Szájer képviselőtársam éppen most fogalmazta meg, amit én is mondtam volna, ezért nagyon rövid leszek.
Arról van szó, hogy nyugat-európai példákat hozni, hogy ott milyen földvásárlási lehetőség van és kik számára, Magyarországon nem igazán elfogadható, pontosan azért, mert Németországban, ahol a föld ára körülbelül 2 millió forint körül van egy hektárra vetítve, ott egy jogi személy spekulációs céllal biztosan nem fog földet vásárolni, mert a megtérülés fényévnyi távolságra van; ez ésszerűtlen vállalkozásnak vagy befektetésnek minősülne. Ugyanez Magyarország esetében, ahol még a legfejlettebb nyugat-magyarországi megyékben is egy hektár föld 200 ezer forint körül megszerezhető, valóban azáltal, hogy Magyarország az Unió tagja lesz egy belátható időn belül, a föld ezen alulértékelt volta igenis, igen komoly spekulációs veszélyt takar.
Ellenzéki képviselőtársaim erre hívták fel a figyelmet, erre van megoldás, hogy hogyan lehet ezt elkerülni pozitív módon, nem pedig ezzel a parttalan vitával. A napirend előtti felszólalásomban ezt szeretném majd önöknek bemutatni.
Köszönöm. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť