DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az, hogy az elmúlt hét-nyolc évben nem sikerült megoldást találni a távfűtött lakások fűtési gondjaira, az nem jelenti azt, hogy ne is keressünk. Mert képviselőtársam hiába mondja, hogy a távfűtő művek privatizációja milyen lehetőségeket teremt, ez nem fogja megoldani a lakáson belül élők problémáit. Nem fogja megoldani azt a problémát, hogy ezekben a lakásokban az esztelen takarékoskodás által előállt helyzet miatt a lakók képtelenek a fűtést lejjebb venni, képtelenek takarékoskodni a fűtéssel.
Miért mondtam, hogy esztelen takarékoskodás? Ez azért is a szocializmus bosszúja többek között, mert azért, hogy néhány méter csövet megspóroljanak, kialakították az egykörös fűtési rendszereket, aminek az az eredménye, hogy a felső emeleten nem lehet megmaradni a melegtől, az alsón pedig fáznak az emberek. Én éveken keresztül olyan lakásban laktam, ahol télen 27 fok meleg volt, és semmilyen módom nem volt arra, hogy csökkentsem a hőfokot, csak az ajtó nyitogatása.
Nos, ezt az esztelen takarékoskodást fizeti meg most a távfűtésben nagyon sok ember. Erre pedig kellene megoldást keresni, és erre igenis a kormánynak is kötelessége gondolni, és kiadni olyan feladatot, hogy hogyan lehet ezekben a lakásokban ezeket az egykörös rendszereket mégiscsak valahogy megváltoztatni, hogyan lehet az egykörös rendszereket takarékosabbá tenni, megfelelő elzárócsapokkal vagy akár a radiátorok méretének változtatásával. És erre igenis hitelprogramot is ki kell dolgozni, tisztelt képviselőtársaim, mert a lakótelepen élők nem fogják tudni kifizetni az átalakítás költségeit teljes egészében. Kötelessége a kormánynak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy ezen gondolkozzon!
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť