DR. OROSZ SÁNDOR

Full text search

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR, a mezőgazdasági bizottság elnöke: Köszönöm a szót, elnök asszony - gondolom, ma utoljára ebben a témában.
Mindenekelőtt rögzíteni szükséges: sajnos eljutottuk oda, drága pénzeket kell arra fordítani, hogy egy szétvert mezőgazdaságot ismételten megpróbáljunk talpra állítani. (Dr. Szabad György: Negyven év!)
A továbbiakban azt szeretném mondani, hogy Medgyasszay képviselőtársam hangvétele jól jelzi, abban egyetértés volt, hogy külföldiek bejuthassanak - nem is erről folyik itt a vita. Úgy gondolom, egyetlenegy kérdésről folyik a vita: hogy akarjuk-e belföldi jogi személyeknek lehetővé tenni a földvásárlást, avagy nem. (Rusznák Miklós: Minek nekik?)
Ezzel párhuzamosan arról is folyik a vita, hogy szükséges vagy nem szükséges a termőföldtörvény módosítása ahhoz, hogy a magyar agrárgazdaság szempontjából is fontos rendet megteremtsük. Úgy gondolom, erről folyik itt igazából a vita, és őszintén sajnálom, hogy állandóan a külföldiek mögé bújva fogalmazzuk meg érveinket.
Tökéletesen egyetértek Raskó képviselőtársammal a tekintetben, hogy itt a viszonyokat kell normalizálni, és ezen viszonynormalizálás lehet az útja az ezen kérdésekben való objektívebb állásfoglalásnak is. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy a jelenleg hatályos földszabályozás mindazokat az anomáliákat lehetővé tette, amelyeket itt a legtöbben ki szeretnének iktatni. Éppen ezért egyértelműen rögzítendő, hogy a termőföldről szóló törvény változatlan formában való hagyása kizárólag a zavarosban halászni szándékozó, még keveset szerzett emberek, a feketegazdaság szereplőinek, és a mindezekért jogi és politikai képviseletet vallók érdekeit szolgálja. Köszönöm figyelmüket. (Egy hang a bal oldalon: Ez így van! - Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť