DR. KERTÉSZ ZOLTÁN

Full text search

DR. KERTÉSZ ZOLTÁN
DR. KERTÉSZ ZOLTÁN (SZDSZ): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Szabad Demokraták Szövetsége az agrárkerekasztal vitáin nagyon határozottan kijelentette, hogy nem támogatja a külföldiek földszerzését.
Mi azt támogattuk azokon a vitákon és jelenleg is, hogy a helyben lakók, a helyben gazdálkodók szerezhessenek földtulajdont; ilyen formában viszont nem kívánunk különbséget tenni sem a magán-, sem a társas vállalkozások között. Ugyanakkor nagyon fontos kritériumokat határozunk meg, nevezetesen azt, hogy legalább 3 éve bejegyzett társaság legyen az, megfelelő székhellyel rendelkezzen, ugyanakkor mindenképpen szükséges, hogy a magánszemély megfelelő szakképesítéssel is rendelkezzen, és főfoglalkozásban végezzen mezőgazdasági tevékenységet.
Támogatjuk ezen túl az ésszerű birtokkoncentrációt is, hisz mindenképpen szükséges az, hogy a jelenlegi lehetetlen, elaprózott birtokokon megfelelőképpen, hatékonyan lehessen gazdálkodni. Ugyanakkor a tulajdonszerzéshez mindenképpen szükséges véleményünk szerint a helyi közösségek véleménynyilvánítása; ilyen formában mindenképpen meghatározó szerepet kívánunk adni a helyi önkormányzatoknak, amelyek nyilvánvalóan a megfelelő helyi, szakmai véleményt az agrárkamaráktól tudják beszerezni.
Szeretném még egyszer mindenképpen leszögezni, hogy az SZDSZ korábban sem, és jelenleg sem támogatja a külföldiek tulajdonszerzését. (Közbeszólás az SZDSZ padsoraiból: Úgy van!) Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť