DR. ISÉPY TAMÁS

Full text search

DR. ISÉPY TAMÁS
DR. ISÉPY TAMÁS (KDNP): Tisztelt Országgyűlés! A rendelkezésre álló rövid időn belül nem kaptam ügyvédi meghatalmazást Szájer Józseftől, hogy a hitelrontás miatt ellene emelt vádban képviseljem, mert Dávid Ibolya eligazította a jogvitát, és megmagyarázta, hogy teljes mértékben a Szájer József felszólalásában foglaltaknak volt igaza - mi a jogi helyzet Magyarországon a belföldi társaságok tekintetében. Tehát látni kellene a garanciákat: a belföldi társaságnak tagja külföldi, utána kiszáll belőle a belföldi, ott marad a külföldi - tehát számtalan átjátszási lehetőség van. A garanciákat kell ahhoz látni, hogy ha társasági tulajdonszerzési lehetőséget biztosít a törvénymódosítás, akkor mi lenne az.
Az lenne a cél, ne lihegjük már túl az európai csatlakozás jegyében az uniós elvárásokat. Tessenek már megnézni nyugodtan - gondolom, még változatlanul érvényben van - a Nemzeti Együttműködési Bizottságnak a felhívását, és a Magyarország által 1991. december 16-án megkötött társulási szerződést, amely örökös kivételi listákat állapít meg. Ennek alapján az ingatlan, föld és természeti erőforrások tulajdona, eladása, hosszú lejáratú bérlete is fel van sorolva; a külföldi állampolgárok kedvezőtlenebb elbánásban részesíthetők.
Hogy van Dániában a földtörvény? Külföldi vehet, de azzal a kötelezettséggel, hogy hat hónapon belül áttelepül. Ha Provence-ból hajlandó áttelepülni Dániába, akkor ott vegyen földet; helybenlakáshoz kötött, mert különben hatályát veszti a szerződés. Tehát számtalan garanciát lehet beépíteni, de így, szabadon csak azt mondani, hogy belföldi társaság tulajdonjogot szerezhet, nem véd meg a külföldi tulajdonszerzés lehetőségétől. Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť