SZÖLLŐSI ISTVÁNNÉ

Full text search

SZÖLLŐSI ISTVÁNNÉ
SZÖLLŐSI ISTVÁNNÉ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Rozgonyi képviselőtársam egy rendkívül kényes témára tapintott rá, ami okszerűen elő kell jöjjön az elkövetkező időszakban: ki a közalkalmazott, illetve ki tartozzon, vagy ne tartozzon a közalkalmazotti törvény hatálya alá.
Úgy gondolom, nem helyénvaló ezt újságokban megtett kinyilatkoztatások alapján értékelni. A pedagógusok közfeladatot ellátó munkavállalók, akik közalkalmazottak, és az én személyes politikai ízlésem szerint azok is kell maradjanak. Ezen a státuson nem úgy kell javítani, hogy egyébként senki által nem látott bértáblával csalogatjuk ki őket a törvény hatálya alól, és lökjük ki a munka törvénykönyve hatálya alá, hanem úgy, hogy felülvizsgáljuk, mi a baja ennek a bértáblának - ami egyébként tényleg nem jó.
A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény egyébként 1992-es megszületése óta iszonyatos viharok és viták pergőtüzében áll. A legnagyobb probléma éppen a bértáblával van, és teljesen természetes, hogy hamarosan, a közeljövőben válaszolnunk kell arra a kérdésre, hogy ezekkel a toldozgatásokkal-foldozgatásokkal lehet-e, szabad-e most már a közalkalmazottiságot kezelni, avagy el kell indulnunk egy, a köztisztviselőket és a közalkalmazottakat is tömöríteni képes, egységes közszolgálatiság kerettörvényének az igénye felé, és ehhez képest fogalmazzuk meg a specifikumot, az egyedit, a sajátosat, akár a szakmai törvényekig, a közoktatásról szóló törvény önálló fejezeteként is.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť