LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Az előbbi napirend előtti hozzászólással kapcsolatban a Független Kisgazdapárt képviselőcsoportja nem csodálkozik, nem lepődött meg, talán egy kicsit megborzadt, mert nem az első esete a miniszterelnök úrnak, hogy ilyen magánakciókba kezd. A miniszterelnök úr nagyon sokszor igen kreatívan, önállóan nyilatkozatokat tesz, különböző embereket megbíz különböző titkos megbeszélésekre, s utána nem győz magyarázkodni a tisztelt kormányzó párt, nem győz magyarázkodni a kormány, és helyre próbálja tenni, hogy a miniszterelnök úr hirtelen felindulásában, megfontolatlanul, a parlament, a saját pártja, esetleg a saját kormánya tudta nélkül lépéseket tesz.
Egy ilyen ügy ez a bős-nagymarosi ügy is. Erre több szót nem érdemes vesztegetni, mert hisz majd helyrehozzák valahogy a többiek azt, amit a miniszterelnök eltolt - hogy magyarosan fejezzem ki magam -, mert a miniszterelnök urat rendkívül zavarja a parlament.
A miniszterelnök úr nincs hozzászokva, hogy Országgyűlés van, amely dönt. Mégis a Magyar Országgyűlés hivatott arra, hogy eldöntse, hogy most perre megyünk vagy egyezkedünk, de mivel eldöntötte, hogy perre megyünk, és a miniszterelnök urat általában a tények nemigen zavarják, ezt több példával sorolhatnám, ha időm volna, ennek következtében ezt megtette.
Zavarja őt az ellenzék is, mert bár kevesen vagyunk, és nem tudunk határozottan beleszólni itt a döntésekbe, ha a két tisztelt kormányzó párt megegyezik, de szót tudunk emelni. Ez borzasztó idegesíti általában a kormányt, általában a nagyobb és kisebb kormánypártot, de különösen idegesíti Horn miniszterelnök urat, mert ő ehhez sincs szokva, s olyankor panaszkodik, hogy nem konstruktív az ellenzék, nem ért egyet azzal, hogy mindenféle előzetes megbeszélés és a parlament döntésével szemben ő különböző dolgokat elrendel titkosan vagy nem titkosan. Ezért semmi érzéke nincs a miniszterelnök úrnak a demokráciához - ezt kell mondjam a Kisgazdapárt képviselőcsoportja nevében. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť