GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! A Független Kisgazdapárt évek óta felhívja a figyelmet, hogy az energiaipart, a közszolgáltatást végző cégeket nem szabad többségi külföldi tulajdonba adni, mert ez a helyzet áll elő, amelyet hallottunk Surján képviselő úrtól is.
Különösen megdöbbentő és tragikus, hogy Magyarországon az ÁPV Rt. több mint 500 milliót, állítólag 525 milliót fizetett ki egy szakértő cégnek pályáztatás nélkül, amely a villamos- és gázszolgáltatást nézte át. Tehát gyakorlatilag egy szakértői cég ilyen pénzt kapott. Emellett az állampolgárok, minden állampolgár közel 25 százalékos villanyár-emelkedéssel találkozott, és valóban tény, hogy a külföldi érdekeltségű cégek, a többségi tulajdonba került cégek 85 százalékát kapják ezen villanyáremelésnek, és a hazai, elsősorban erőműveknek és áramszolgáltatóknak pedig csak 15 százalék jut ebből az 57 milliárd forintból. Elképesztő, hogy ma, mondjuk egy nyereséges másik közszolgáltató céget, például a Fővárosi Vízműveket - az ottani dolgozók elmondása szerint -, a nyereséges Fővárosi Vízműveket akarják legközelebb a tisztelt kormányhoz közel álló erők és maga a cég vezetése eladni külföldi tulajdonba.
(9.00)
Mi lesz ezzel az országgal? Nyilván a külföldi tulajdonos hozza be majd a maga csövét, szivattyúját, eszközeit, berendezését, a szellemi fejlesztési termékeit, a magyar mérnökök, munkások munka nélkül maradnak, utcára kerülnek. Teljesen felháborító az a rablóprivatizációra jellemző módszer, amely az élelmiszeriparral megtörtént. Ha most még a közszolgáltatási cégeknél is ez megtörténik, valóban nem nevezhetjük magyar nemzetnek ezt az országot.
Köszönöm. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť