DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Ismét egy olyan napirend előtti vita folyik, amelyről valójában egy napirend keretében kell majd ennek az Országgyűlésnek vitát folytatni, akkor, ha a bős–nagymarosi ügy parlamentre érett lesz, akkor, hogyha a hágai bíróság döntött, és akkor, hogyha döntési helyzetbe kerülhet Magyarország és a Magyar Országgyűlés ez ügyben.
Minden ezt megelőző vita álláspontunk szerint meglehetősen értelmetlen, és téves következtetésekre jutnak azok, akik összekeverik a nemzetközi tárgyalásokat a szakértői tárgyalásokkal és az 1989-es helyzetet az 1996-os helyzettel, annyiban, hogy 1989-ben elég volt Bős–Nagymaros ügyében politizálni, ma már Bős–Nagymaros kérdésében szakmai kérdéseket és az ország érdekét - a Baráth Etele által felsorolt tárgykörökben - kell figyelemmel kísérni és ezzel kapcsolatosan dönteni.
Úgy érzem, hogy az ilyen viták - még ha napirend előtt folynak is - az országnak és a tárgyalási pozícióinknak jelentős károkat okoznak, hiszen ez a közvélemény előtt zajlik, és a külföldi partnerek ugyanúgy figyelemmel kísérik, mint a magyar közvélemény. (Dr. Dávid Ibolya: Titkosítani kell! - Zaj.) Átmeneti és sekélyes politikai tőkét ki lehet hozni egy ilyen napirend előtti vitából, azonban az ügy megoldása tekintetében nem segít, sőt álláspontunk szerint árt. (Dr. Pusztai Erzsébet: Húsz éve jobb volt!)
Az, hogy Magyarország miniszterelnöke zavarja önöket, mert szocialista és mert Horn Gyulának hívják, megértem; de azt kevésbé értem meg, hogy önöket a tények nem zavarják. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť