CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Pusztán csak azért kértem szót, mert Szabó Lajos Mátyás képviselőtársam végig végrehajtási utasításról szólt, mintha abból egy példány lenne. A törvény 160. §-ában mindösszesen tizennégy végrehajtási rendeletről van szó, amelyet el kell készíteni. (Keller László államtitkár bólogat.)
Ezzel kapcsolatosan annak az optimizmusomnak szeretnék most hangot adni, hogy ez a megfelelő időben el fog készülni. Ennek az egyik jele az, hogy az elmúlt héten és ezen a héten zajló hétpárti egyeztetések során, amikor a módosító indítványokat próbálták a hét párt képviselői egyeztetni, hogy minél több ilyen alakuljon ki itt a törvény tárgyalásakor, akkor a tárca képviselője jelezte, hogy számos végrehajtási rendelet nagyjából az elkészülés fázisában van, tehát párhuzamosan készülnek a végrehajtási rendeletek, ami egy jó jel. Valóban ritka, hogy nem akkor kezdenek hozzá, amikor már a törvényt kihirdették.
A másik, és erre viszont a tárca figyelmét szeretném felhívni, hogy amennyiben a hatálybalépést a javaslat szerint fogadja el az Országgyűlés, akkor hat hónapja lesz arra, hogy valamennyi, a kormány hatáskörébe tartozó, illetve a népjóléti miniszter, valamint az igazságügy-miniszter hatáskörébe tartozó végrehajtási rendelet elkészüljön.
Úgy gondolom, a hat hónap elegendő kell legyen arra, hogy ez az egész jogszabályegyüttes egy koherens, egymással összhangban levő szabályozás legyen, és a törvény hatálybalépésének pillanatától alkalmazható legyen.
Úgyhogy Szabó Lajos Mátyás képviselőtársammal teljes mértékben egyetértve abban, hogy milyen fontos ezeknek a végrehajtási rendeleteknek az elkészülte, azt gondolom, hogy erre most van lehetőség, és ezt ki is kellene használni.
Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť