DR. OROSZ ISTVÁN

Full text search

DR. OROSZ ISTVÁN
DR. OROSZ ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Egyetlenegy olyan kérdés van, amelyben, úgy vélem, vitatkozni kell Pallag képviselő úrral. Azzal, hogy a mai társadalomban még mindig él egy hatóságellenesség, ezzel az elmúlt 40 év alapján - gondolom - sokan egyetértünk. Mégis úgy vélem, ha ez tovább fog folytatódni, hogy a hatóság és az egyén valamiféle ellentmondásban állnak egymással, akkor sohasem fogunk igazi demokráciát építeni.
Számomra a hatóság igazában a közösségi érdeket kell hogy védelmezze az egyéni érdekkel szemben, és a törvényességet kell hogy védelmezze a törvényszegőkkel szemben. Ha nem így tekintjük a hatóságokat, és nem ilyenek a hatóságok, akkor a demokráciában megvan az eszköz ahhoz, hogy ezeket a hatóságokat leváltsuk. Tehát nem a törvényt kell hibáztatni az én megítélésem szerint, hanem olyan környezetet kell teremteni, amelyben a hatóság és az egyén között ilyenfajta kapcsolatrendszer érvényesül.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť