KASZÁS TIBOR

Full text search

KASZÁS TIBOR
KASZÁS TIBOR (SZDSZ): Elnök Úr! Államtitkár Úr! A probléma, amiért felvetettem ezt, hogy a törvény arról rendelkezik - és sajnos egy szakaszban -, hogy a tűzrendvédelmi bírságok és a biztosítók által befizetett 1 százalék miatt kell ezt a rendeletet meghozni. Azonban két részre bontanám a problémát. Azzal tisztában vagyok, hogy a törvény 1997. január 1-jével lépett hatályba, azonban mivel egy szakaszban rendelkezik a törvény a tűzrendvédelmi bírságokból befolyt összegekről, tulajdonképpen ezért volna sürgős meghozni ezt a rendeletet - ez az egyik oldala -, hogy a közben befolyt tűzrendvédelmi bírságokat addig kezelni lehessen. Azonban ez a kisebbik probléma.
A nagyobb problémát én ott látom, hogy a 8,5 milliárd forint kormánytámogatásból - amiből most 1,5 milliárdot megkaptak - gyakorlatilag a tűzoltóság beszerezhet tűzoltógépjármű-fecskendőket. Azonban a biztosítóktól befolyt pénzösszegekből nem tűzoltóautókat szerezhetnek be, hanem a műszaki mentéshez fontos eszközöket, tehát létrás autót, vegyvédelmi autót és nem tudom, hogy micsodát. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Elnézést, elnök úr, rögtön befejezem. Tehát ez okozza a fő problémát, hogy mivel egy szakaszban rendelkezik a törvény erről az összegről, ezt a két költséget addig nem tudják kezelni.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť