DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselő Úr! Azt az ősi Kínában is már tudták, hogy a megelőzés olcsóbb, jobb, mint a gyógyítás. Bár ez nem minden egyes szűrővizsgálatra igaz a mai korban.
De ami a konkrét kérdést illeti: itt feltehetőleg arról van szó, hogy a Madarász utcai kórház az Egészségbiztosítási Önkormányzat által az úgynevezett kockázatkezelés terhére hirdetett pályázatán nyert, és ennek a terhére szervezte meg ezeket a szűrővizsgálatokat.
Ismeretes, hogy a kockázatkezeléssel kapcsolatos egészségbiztosítási tevékenységet a tisztelt Ház vitájában is elhangzott körülmények miatt az egészségbiztosítás nem folytathatta és nem folytathatja. Nyilván ezzel áll összefüggésben az, hogy most közvetlen címkézett forrás erre nem áll rendelkezésre.
Ezzel együtt azt hiszem, hogy az intézménynek és más intézményeknek is van arra lehetősége, módja, hogy az előirányzata terhére ilyen típusú tevékenységet folytathasson. A Madarász utcai kórház egyébként ilyen jellegű munkákra - mint ahogy minden más intézmény is - kérheti a népjóléti tárca támogatását; ezt nem tette, szeretném mondani.
Egyébként pedig annyit mondhatok, hogy a konkrét körülményeknek utána fogunk nézni. Köszönöm. (Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť