DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt miniszter úr, köszönöm a választ; tisztelt képviselőtársaimnak az eddig tanúsított figyelmét.
Tisztelt Miniszter Úr! A válaszában néhány pontatlanság volt. Hisz ha föltételezzük, hogy ön haladéktalanul, a fegyelmi vizsgálat lefolytatását követően tájékoztatta a nemzetbiztonsági bizottságot, akkor el kell gondolkozni azon, hogy ön a feljelentést március 13-án nyújtotta be, a bizottságot pedig március 19-én tájékoztatta. Ezek szerint hat nap kellett ahhoz, hogy a feljelentés után, amikor az ön beismerése szerint is egyértelművé vált az ön számára az ügy megítélése, eljutott addig a pontig, hogy a bizottságot tájékoztassa.
Őszintén megmondom, nem teljesen értem akkor, hogy a sajtóban eddig megjelent adatok alapján az országgyűlési képviselők a "Nyírfa-akció"-ban milyen szerepet töltöttek be. Ha nem gyűjtöttek róluk adatokat, akkor hogy kerültek az ügynökök látókörébe, kérdezték-e őket az ügynökök, adatokat rögzítettek róluk: csak éppen milyen adatokat? Azokat, amiket nem ők mondtak, vagy azokat, amelyeket mások mondtak?
Az ügy meglehetősen szövevényes, és nagyon bonyolulttá vált azt követően, hogy a napilapok közölték a Páter fedőnevű ügynökkel kapcsolatos találgatásaikat. S én nagyon sajnálom, hogy miniszter úr folyamatosan az Országgyűlés nyilvánossága előtt és a közvélemény nyilvánossága előtt bizonygatja, hogy valaki informátor vagy nem informátor. Tudniillik a miniszter nem tudhatja az ügynökök nevét, hisz ez a legalapvetőbb szakmai előírás, hogy a rejtett ügynökök nevét nem lehet a nyilvánosságra hozni, még negatív értelemben sem. Ezek szerint miniszter úr ismeri az ügynökhálózatot.
Ezért én sajnos a fentiek alapján nem tudom a választ elfogadni, s kérem képviselőtársaimat, tegyék lehetővé, hogy a nemzetbiztonsági bizottság valóban részletes és alapos (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) vizsgálatot folytathasson ebben az ügyben. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť