AKAR LÁSZLÓ

Full text search

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az Északi Beruházási Bank Magyarországgal eddig kialakult kapcsolatai és jövőre vonatkozó együttműködési elképzelései alapján jelezte, hogy az Európai Beruházási Bankkal kötött keretegyezmény mintájára pénzügyi keretmegállapodást kíván kötni Magyarországgal. A bank elsősorban az infrastrukturális projektek és a környezetvédelmet, valamint a kis- és középvállalatok fejlesztését szolgáló fejlesztések céljaira nyújt hosszú lejáratú hitelt, de a bank nyitott más fejlesztési projektek finanszírozására is, különös tekintettel az európai uniós csatlakozásra történő felkészülés fejlesztési követelményeire.
Az elmúlt években a bank magyarországi kapcsolatai sokoldalúan fejlődtek. A bank eddigi magyarországi befektetéseinek összege 33 millió ECU, amelyet a következő két-három évben 130-150 millió ECU-re tervez növelni. A bankkal kötendő finanszírozási keretmegállapodás elsődleges célja mindkét fél számára, hogy magasabb szintű intézményi keretek közé helyezze az együttműködést, indokolt esetben lehetővé téve a projektekkel kapcsolatos állami garanciavállalást is.
Tekintettel arra, hogy a Magyar Köztársaság részéről pénzügyi kihatással járó kötelezettségvállalás az Országgyűlés hatáskörébe tartozik, kérem, hogy a Magyar Köztársaság kormánya és az Északi Beruházási Bank közötti pénzügyi együttműködésről szóló keretmegállapodás megkötését a tisztelt Országgyűlés hagyja jóvá. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť