KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársam! Sorrendben szeretnék a kérdésein haladni. Először a konkrét példájára reagálva: a fővárosi Szent Imre Kórház környéki területeken a múlt század végén számtalan keserűvizes forrás volt. A területek beépítése következtében a kutak felszámolásra kerültek, tekintettel arra, hogy közegészségügyi szempontból már nem megfelelő minőségűek. A kórház területén működik Budapest egyetlen kénes vizű hévízkútja, amelyet klinikai vizsgálatok alapján minősítettek gyógyvízzé 1990-ben. A kút felújítása megtörtént, a hasznosításra vonatkozóan tanulmánytervek készülnek.
A második kérdés: a kérdés általánosabb részére térve, a tárca a gyógyvízterápiás lehetőségeket természetesen ismeri, persze csak ha a kérdés nem arra irányul, hogy tudjuk-e azt, hol bukkanhat fel az országban gyógyvíz.
Végül a '98-as költségvetési évi terveket illetően tudjuk, hogy a gyógyfürdőellátásokat igénybe vevőket - akik sok esetben szociálisan is támogatásra szorulnak - igen érzékenyen érintené a tb-támogatás mértékének csökkenése.
(16.00)
Ezért 1998-ban már nem tervezünk változtatásokat az 1997. július 1-jétől életbe lépett rendszerben. Eszerint a gyógyfürdő-szolgáltatás felírása vonalkódos vényre történik, amelyen fel kell tüntetni a gyógyfürdő megnevezését, a rendelt kezelés kódszámát és mennyiségét. A vény az orvos által két példányban kitöltött kezelőlappal együtt érvényes. Ez a beutalási rendszer biztosítja egyúttal a hatékony ellenőrzést is, hogy csak a valóban indokolt esetben kerüljön sor a beutalásra. Ez a módszer viszont azt biztosítja, hogy a valóban rászorulók továbbra is százszázalékos támogatással részesülhessenek ebben az ellátásban. (Szórványos taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť