DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA
DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA (FKGP): Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Magyarország a gyógy- és hévizek tekintetében nagyhatalomnak számít. A gyógyvíz olyan értékes természeti kincs, amely a hozzáértő orvos kezében áldás lehet a szenvedő beteg számára. A 40. életév feletti lakosság körében szinte már mindenki szenved valamilyen mozgásszervi bántalomban.
Fontos lenne biztosítani annak feltételeit, hogy minél szélesebb körben - a műtéti beavatkozások szükségességének megelőzése céljából, illetve nagyon sok esetben azok helyett - a gyógyfürdő-kezeléseket lehessen alkalmazni. Nagyon fontos lenne az is, hogy a gyógyforrások vizei ne vesszenek kárba. Konkrét példával élve: lehetőség szerint ne forduljon elő mindaz, ami tapasztalható a budai Szent Imre, a volt Tétényi Úti Kórház esetében; nevezetesen az, hogy a több mint 200 éves múltra visszatekintő kórház területén található gyógyvíz hosszú évek óta kihasználatlanul hever.
Mindezek okán kérdezem az államtitkár úrtól: kívánja-e felmérni a szaktárca a magyarországi gyógyvízterápiás lehetőségeket, továbbá miként fogja szolgálni a gyógyvízterápia a magyar lakosság egészségét az 1998. évi költségvetés évében?
Tisztelettel várom válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť