DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Egyetértve Szabó Iván képviselő úrnak a tudományos kutatás fontosságát méltató szavaival, nem kívánván most vitatkozni más irányú bíráló megjegyzéseivel, csak a kérdésre kívánok válaszolni. A szóban forgó pénzügyi keretek rendelkezésre állnak. Ugyanakkor tény az, hogy e keretek felhasználására és azok eljárási rendjére a 208/1996. számú kormányrendelet vonatkozik, amely január 1-jétől hatályos és a korábbi évek gyakorlatát megváltoztatta.
A korábbi évek gyakorlata szerint a pályázaton elnyert pénzt a kincstár kiutalta a szóban forgó intézménynek, és az intézményen belül történt meg a felhasználása. Az új rendelet értelmében át kell térni a teljesítményarányos felhasználásra, ami azt jelenti, hogy a kincstár megnyitja a kedvezményezett számára a szóban forgó keret erejéig ezt a pénzösszeget, de a teljesítésre csak az intézmény által benyújtott dokumentumok alapján, közvetlenül a kincstárból kerül sor. Magyarán tehát: az egyetemek közvetlenül ezt a keretet nem is fogják megkapni, az egyetemek a kutatással kapcsolatos költségeiket kell hogy jelezzék, a számlákat továbbítsák a kincstár számára, és a kincstár a szóban forgó keret erejéig ezt ki fogja fizetni. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť