POKORNI ZOLTÁN

Full text search

POKORNI ZOLTÁN
POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. A mi álláspontunk is az, hogy a jelenlegi törvény az egymással konkuráló kérdéseket nem rendezi kellően, a különböző kezdeményezések között felállít egy jogi hierarchiát. Ez valóban tovább pontosítható. A Bihari Mihály képviselő úr által elmondott eljárás józan és a logika által is pontosnak tűnő eljárás. Meggyőződésünk, hogy a meglévő helyzetben is ez alkalmazandó. Alátámasztható ez más jogi érvekkel is, kiolvasható ennek az eljárásnak az iránya a meglévő jogszabályokból is.
Semmiképpen sem tudunk egyetérteni Gál Zoltán elnök úrnak azzal az eljárásával, hogy előre vetíti ezt a procedúrát, és a maga nevében kijelenti, meggyőződése, hogy ebből nem lesz népszavazásra bocsátott kérdés. Sajnálatos, hogy ez az ő magánvéleményeként egybecsúszik Gál Zoltánnak, a parlament elnökének véleményével, akinek joga van késleltetni a polgárok kezdeményezésének az Országos Választási Irodához való eljuttatását. A legenyhébb szó erre az, hogy sajnálatos, és a legdurvább szó az, hogy ha ezt megteszi, ha ezzel valóban visszaél, akkor ez egy méltatlan eljárás. Többek között abból fakadóan is, amit ön az előbb kifejtett, amiről azt gondolom, mivel logikus és a józan észen alapuló, egyet tudunk érteni.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť