POKORNI ZOLTÁN

Full text search

POKORNI ZOLTÁN
POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Bauer Tamás képviselő úr 26-27percet beszélt. Többen is számoltuk: a huszonhat perc alatt huszonhétszer említette a Fideszt. (Dr. Géczi József Alajos: Tegnap Gyimóthy többször. - Derültség.) Ezt a magasságot feltehetően nem tudjuk elérni Bauer Tamás képviselő úrnál.
Nos, azért kértem szót kétperces hozzászólásra, mert nem jó, hogyha valaki valótlant állít, még kevésbé jó, ha tudatosan teszi ezt. Azt gondolom, Bauer Tamás magánál volt, még akkor is, ha mondandójának iránya ezt nem minden esetben tételezteti föl velünk.
Ő azonban ismeri a magyar parlamentben elfogadott jogszabályokat, nyilván ismeri a választójogi törvényt, nyilván előtte van és ki tudja nyitni a 10. § (1) bekezdésénél, és nyilván egybe tudja vetni azt, hogy ha a polgárok által kezdeményezett népszavazásnál a parlamentnek kötelező kiírnia - bizonyos alkotmányos kontroll megtétele után, de érdemi mérlegelés nélkül kötelező kiírnia - a népszavazást, a kormány, illetve a parlamenti képviselők bizonyos százaléka által kezdeményezett népszavazás tekintetében viszont érdemi döntési helyzetben van a parlament. Ez jól jelzi, hogy a törvény logikája szerint is magasabb rendű az állampolgárok által kezdeményezett népszavazás. Nem azonos jogkövetkezménnyel jár a parlamentre nézve a kettő. Bauer Tamás ezt nyilván tudja, és érdemtelenül, önmagához képest is méltatlanul fedi ezt el a választópolgárok előtt. - Egy.
Kettő: elég lesz talán ennyi is két percben. Nem hiszem, hogy érdemes belefogni hosszabban, hiszen szót kértem. A gomb jelzése egyfelől jelzi a kétperces jelzést, másfelől pedig jelentkezek az írásban benyújtott hozzászólók utáni hozzászólásra, mert azt gondolom, hogy Bauer Tamás egyéb kijelentései érdemi választ kívánnak.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť