PÓDA JENŐ

Full text search

PÓDA JENŐ
PÓDA JENŐ (MDF): Köszönöm szépen, elnöknő. Tisztelt Képviselőtársak! Nem szoktam földkérdésben megnyilatkozni. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Jobb lenne, ha nem tennéd most sem.) Köszönöm szépen az ajánlást... Most mégis, amiért teszem, az egy hiányérzetem kifejezése kapcsán jön elő. A hiányérzetemet pedig az táplálja, hogy nem látom meggyőzőnek és átütő erejűnek a kormány és a kormánypártok érvelését amellett, hogy ők valóban azt kívánják, amit mondanak.
Az elmúlt napok, hetek vitái engem arról győztek meg - mondom, aki nem mindennap ezzel a kérdéssel foglalkozom -, hogy a kormány és a kormánypártok a külföldi befektetők, illetve a tsz-elnökök és tsz-vezetők érdekeit képviselik tulajdonképpen az előterjesztésük kapcsán, és mégis úgy próbálják ezt beállítani, mintha ez a magyar agrárgazdaság vagy általában a magyar gazdaság érdekeit szolgálná.
Számomra igazán az jelentené a hitelesítő pecsétet, és talán egy kicsit elbizonytalanítana ebben a kérdésben, ha önök nemcsak azt fejtegetnék, hogy külföldiek jöhetnek-e ide, fektethetnek-e be, nekünk ez érdekünk vagy nem érdekünk, hanem részletesen kifejtenék, amit Szabó Lajos Mátyás érintett, de aztán mindenféle ideológiai, nehezen érthető fejtegetéseivel elvitte más irányba a beszédet, hogy magyarok fektethetnek-e be külföldre, mindenekelőtt a Kárpát-medencében. A kormány milyen támogatást nyújtana ehhez? - hiszen ez is a magyar gazdaság érdekeit szolgálná. Magyar befektetők vásárolhatnak-e földet külföldön, akár az Európai Unió tagországaiban - mindenekelőtt a Kárpát-medencében, de külföldön? Milyen kormánytámogatást lehetne ehhez kapni a magyar fejlődésben segítendő gazdaságnak?
Ez a kérdés nagyon hiányzik, mert egyébként tényleg egyoldalú az önök megközelítése, tényleg nehezen hihető, és ahogy a tettenérés többször már előkerült, nem is hihető tulajdonképpen. Ezzel a kérdéssel mindenképpen kellene foglalkozni. Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť