KÖVÉR LÁSZLÓ

Full text search

KÖVÉR LÁSZLÓ
KÖVÉR LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! Az ellenzék által a választók számára feltett kérdés a következőképpen hangzik: "Egyetért-e ön azzal, hogy Magyarországon külföldi sem egyénileg, sem szervezeteken keresztül, annak tagjaként vagy tulajdonosaként, közvetve és maga a szervezet ne szerezhessen termőföldtulajdont?". Ebben a kérdésben tehát egy árva szó nincsen hazai jogi személyiségek, téeszek földtulajdonszerzésének korlátozásáról.
Önök azt mondják, hogy ez azonban burkoltan tulajdonképpen azt jelenti, hogy ha közvetve is kizárjuk a külföldieket a földtulajdonszerzés lehetőségéből, akkor azáltal bizony közvetve kizárjuk a téeszek és a hazai társaságok földtulajdonszerzését is. Ezzel azonban az ellenkezőjét is elismerik, és ez is bizonyítja azt, hogy önök a külföldiek földtulajdonszerzésének árát is hajlandók megfizetni azért, hogy néhány téesz-elnök ki tudja vásárolni téesz-pénzen a részaránytulajdonokat a saját maga számára. Ennek az ellenkezője éppenúgy igaz: ha önök lehetővé akarják tenni, hogy a hazai jogi személyek, a hazai bejegyzésű társaságok földtulajdont szerezhessenek, akkor bizony e logika alapján közvetve a külföldiek tulajdont tudnak majd szerezni az önök javaslata alapján.
Másodsorban pedig Tóth András képviselőtársamnak szeretném megjegyezni arra a megjegyzésére, hogy az ellenzék hatalomvágytól fűtve, semmitől sem riadva vissza azt a botrányt követte el, hogy népszavazást kezdeményezett: az MSZP padsoraiból nem célszerű ilyen vádakkal illetni az ellenzéket, ugyanis egyetlenegy ellenzéki frakcióban sem ül olyan személy, aki fegyvert fogott volna a saját népe ellen, és idegen tankok árnyékában próbált volna harcolni saját népével szemben azért, hogy a hatalmát megőrizze. Ameddig az MSZP ezt nem mondhatja el magáról, addig az ilyen típusú vádakat kikérjük magunknak. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť