DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Ha mindenki olyan figyelemmel hallgatja ezt a vitát, mint Tóth András képviselőtársam, akkor nem követne el olyan bakit. Tudniillik, a Magyar Demokrata Fórum álláspontját, a '94-es álláspontját a hatályos törvény tartalmazza: nem teszi lehetővé jogi személyek számára a földtulajdonszerzést. Mi ezt mondjuk továbbra is, ezt szeretnénk elérni.
Szabó Zoltán képviselőtársamnak röviden annyit mondok: tanulmányozza a 35/1994. (VI. 24.) AB-határozat 5. pontját. Ha figyelmesen tanulmányozza, és megérti az ebben foglaltakat, akkor többet nem fog kétperces fölszólalásra jelentkezni. Ha 60 százaléka a megkérdezetteknek - s a mintavétel alapján ez egy reprezentatív felmérés - ellenzi a külföldiek földtulajdonszerzését, akkor illő lenne ezt az Országgyűlésnek figyelembe venni. S utána meg kellene vizsgálni, hogy a nemzeti elbánás elvének sérelme nélkül meg lehet-e tenni, hogy belföldi jogi személy földet szerezzen, de külföldi jogi személy, illetőleg külföldi részvételével működő belföldi jogi társaság szerezhet vagy nem szerezhet. És miután erre a kérdésre nemleges választ fognak önök adni, mert az OECD-előírásokkal ez ellentétes lenne, ezt a kérdést le lehetne venni a napirendről. Csak ehhez a kormánynak be kellene látni, hogy ismét hibázott.
Egyetlenegy dologban kell még Bauer Tamás képviselőtársam hozzászólására reagálni. Több mint 300 ezer ember nevében vissza kell utasítanom azt a megjegyzését, hogy akik aláírták a népszavazási kezdeményezést, azokat bepalizták. Így mondta, tisztelt képviselőtársaim, ez sérti azokat az embereket, akik felelősségük teljes tudatában írták alá ezt a kezdeményezést... (Zaj.), éltek azzal az alkotmányos jogukkal, amit biztosít számukra ennek az országnak az alkotmánya.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť