DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ

Full text search

DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ
DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ (MDF): Tisztelt Ház! Én tudom, hogy amit Bauer Tamás mondott, azt a legnagyobb komolysággal gondolta, és ő ezt így is hiszi, amit mondott. (Derültség az ellenzéki pártok padsoraiban.) És én ezért vagyok szomorú. Ne nevessünk rajta! Egy egyetemi tanár, egy magyar értelmiségi, egy közvélemény-formáló politikus azt hirdeti (A szónoki emelvényre mutatva:) arról a székről, hogy mi idegengyűlölők vagyunk. Mert ez volt a mondandójának egy része, hogy a kezdeményezőknek az üzenete az: idegengyűlölet. (Dr. Salamon László: Csak ez volt a mondandója!) Ez volt az üzenete.
Én, hadd mondjam, 8 éves közéleti pályafutásomban - és elnézést, hogy személyes dolgot mondok - két ötletemben sosem fogok szégyenkezni: az egyik a nemzeti alapítvány gondolata volt, a másik pedig a mostani népszavazás gondolata. Nem hittem nyolc év alatt annyira ügyben, mint ebben az ügyben, hogy ma nem időszerű a külföldi tőke rászabadítása a termőföldünkre. Aki ezt nem érzi és nem érti, azzal nem tudok vitatkozni. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Nem akar senki sem!) Legfeljebb azt tudom mondani, amit Orosz Sándor mondott - köszönöm hogy bejött, legalább eszembe juttatta, és nem tudom, a szocialista párti képviselők mit mondanak arra az üzenetre, amit Bauer Tamás most kifejtett -, hogy igenis, a külföldi hadd jöjjön, mert szerintem akkor jöjjön... (Közbeszólások és zaj az MSZP padsoraiban.) Bocsánat! Ez volt a mondanivaló lényege. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Nem ez volt!) Tessék elolvasni a jegyzőkönyvet! (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Te tudod, hogy mit mondtál, Tamás! - Zaj.) És akkor majd talán adjanak választ erre a kérdésre, hogy mikor időszerű ez. Én úgy érzem, jól hallottam, amit mondott.
De hangsúlyozom: a lényeg, amit szeretnék mondani - és ezt nagyon csendesen, de határozottan vissza kell hogy utasítsam a magam és azok nevében, akik aláírták ezt az aláírásgyűjtő ívet; és ez nem demagógia, kérem! Nem vagyunk idegengyűlölők, tessék tudomásul venni! Európa minden országa védi a maga nemzeti érdekeit. Mi semmi mást nem kívántunk ezzel tenni, mint ezt szolgálni.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť