DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Képviselőtársaim! Ha elfogadom, hogy ez a jogi helyzet, amit Bihari képviselő úr elmondott, akkor ezen a logikán gondolkodjunk tovább. Két évig nem lehet - a kormány megelőzött minket - ugyanebben a kérdésben népszavazást kiírni. Meg kell várnunk a két évet, mert a kormány mégsem azt a kérdést tette fel, kicsavarta a kezünkből pont a lényeges kérdést. Két évig nem lehet, két év múlva újból lesz egy olyan országgyűlési többség vagy 300 ezer választópolgár, akik igen gyorsan, néhány hét alatt összegyűjtik az aláírást - mert ugye két évig nem lehet; összegyűjtik. Pusztán az idő alatt, amíg az elnök úr nyolcnapos határidőn belül elküldi a választási bizottságnak, és az 30 nap alatt dönt, tisztelt képviselőtársam logikájával a kormány újból kiveheti a kezdeményezést a nép kezéből, és csiki-csuki játékra használhatjuk fel az alkotmányt.
(20.20)
Képviselő úr elénk vetítette, hogy semmi jogi kötelezettség nincs 200 000 leadott aláírásnál. Még egyszer hangsúlyozom, ha szigorúan a jogszabály szövegét nézem és nem azt, tisztelt képviselőtársam, hogy mi azért ülünk itt, mert a nép ide küldött minket, akkor is a legcsúnyább dolog a néppel szemben kijátszani adott esetben egy joghézagot. Ez megmagyarázhatatlan. Tessék nekem megmondani, hogy mikor lehet élni ezzel az eszközzel, ha jogosan használhatja a kormány a másik eszközt, és a saját erőfölényével, parlamenti többségével bármikor eléri azt, hogy egy népszavazást meg tud hiúsítani. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť