DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Urak! Kezdeném Bihari Mihály képviselő úr felszólalásával. Valóban nem beszélhetünk szoros értelemben vett jogi ütközésről. Hiszen a kormány kezdeményezése jogszabályon alapul, és a 200 ezer aláírás még nem hitelesített.
Tisztelt Képviselő Úr! Nagyon tisztelem egyébként a jogi érvelését, de most! Egy falusi ügyvéd egy bíróságon elmondhatja azt, amit a képviselő úr elmondott. Nekünk, akik választott képviselők vagyunk, tudnunk kell, hogy a jog nem az erkölcs minimuma. Az Országgyűlés nem az a fórum, ahol nem lehet politikai és egyéb, az erkölcs kategóriájába tartozó dolgokat mérlegelni, hanem jogszerűvé akarjuk tenni azt az eljárást, amikor a saját kormányunk és a saját Országgyűlésünk leleményességével a nép akaratát akarja kijátszani. (Dr. Balsai István: Szégyen! - Taps az ellenzéki padsorokban.)
Ehhez nem nyújthatunk segédkezet, és nagyon rosszul csengő kifogás az, hogy erre ma még a jogszabályok lehetőséget adnak. (Dr. Balsai István: Szégyen, gyalázat!)
A másik észrevétellel - amit Orosz képviselő úr elmondott - kapcsolatban szeretném elmondani: valóban, a népszavazást megítélésem szerint is meg kell tartani.
(20.10)
Amennyiben az ellenzék kérdése kerül népszavazásra, két válasz adódhat erre: igen és nem. Mind a két válasz esetén maradhat a jelenleg hatályos törvényes állapot, tehát nem kell megváltoztatni a törvényt. Ennek megfelelően az egyezősége... - amit az Alkotmánybíróság már korábban megállapított, hogy az alkotmánynak való megfelelősége és a nemzetközi szerződésbe ütközése nem mondható ki a jelenlegi állapotnak, és nem kockáztatunk ezzel a megoldással, ha úgy marad a jogi szabályozás, ahogy jelenleg hatályos.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť