DR. BOROSS PÉTER

Full text search

DR. BOROSS PÉTER
DR. BOROSS PÉTER (MDF): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Úgy hiszem, hogy itt a valóságos vita teljesen elsikkadt, meg kell mondjam. Én elég sok tavaszt láttam már, de számomra teljesen világos, hogy körülbelül nyolc általános iskolai végzettséggel meg lehet érteni a kormány által előterjesztett javaslatot, és abból a megfelelő következtetéseket le lehet vonni a földtulajdon leendő sorsát illetően, amikor ez elfogadásra kerül.
Számomra nem is ez a probléma. Számomra az a probléma, hogy a bölcs kormányzatnak mi a jellemzője. Ha elérkezik egy szerencsés időpontban egy nagyon fontos kérdéshez, amelyet külső feltételek is diktálnak, és bizonyos határidőket igényelnek, és ez a NATO-ügy, amelyben teljes mértékben egyetértünk, és úgy hiszem, a támogatás egyértelmű volt, akkor az azt megelőző hónapokban harmonizálásra törekszik. Nem az azt megelőző hónapokat választja ki arra, hogy előjöjjön egy olyan indítvánnyal, amely a melléklet és itt is illusztrált helyzetet teremti. A bölcs kormányzat ugyanis vigyáz arra, hogy egy nagyon fontos kérdésben fennmaradjon annak lehetősége, hogy oly módon nyilvánítsa az ország az igenlő szándékát, hogy abban mindenki egyetértsen. Ez az egyik.
A másik: itt hivatkozások vannak arra, rossz ízű hivatkozások, hogy kinek mi volt a véleménye öt-hat-hét évvel ezelőtt. Uraim! Én nagyon kérem elsősorban a szocialista párti képviselőket, erre ne hivatkozzanak. Itt olyan felfogásbéli metamorfózis zajlott le a megelőző tíz esztendőben, hogy rendkívül kellemetlen benyomást kelt az emberben, és ne terjedjen el ez a divat, hogy mostantól kezdve majd az ellenzéki oldal is rászokna arra, hogy mindig szembesítene kit, kit vagy éppen magát a szervezetet, ha nem '88-89-ben, akkor '85-86-ban mit gondolt a dolgokról. Nem érzik, hogy bizonyos stílusjegyek ettől legalábbis kellene hogy visszatartsák önöket? (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Pontosan ez zajlik három éve.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť