DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Bihari Mihály Képviselőtársam! Az én ismereteim szerint - nem vagyok jogász - a Magyar Köztársaság alkotmánya és a népszavazási kezdeményezés úgy szól, hogy 200 ezer aláírás esetén kötelező kiírni a népszavazást. A mai napon 282 071 aláírás került leadásra a házelnökhöz. Nem tudom, hogy jogilag milyen kényszerítő ereje van vagy nincs, de azt biztosan tudom, és nagy valószínűséggel mondom - és remélem, önök is tudják -, hogy ebben egészen biztosan 200 ezer érvényes aláírás van.
Ha megnézzük a népszavazásokra történt gyűjtéseket, egy ilyen 30 százalékos hibahatár fölé soha nem léptek ezen az aláírások között lévő hibásak. (Dr. Orosz István: Kár ellenőrizni, mert ha így van, akkor nem kell ellenőrizni! - Közbeszólás az ellenzék soraiból: Így van!) Így van pontosan. Ha az nyomatékosít a kérdésen, akkor rövid időn belül még egy újabb mennyiségű aláírással fogjuk megtoldani, hogy ne legyen semmi kétségük a felől a tény felől, hogy 200 ezer érvényes aláírásnál több van.
Márpedig ha ez így van - és egészen biztos, hogy önök ezt tudják, és nem vitathatják el -, akkor csupán időhúzás és manipuláció azt a tényt megkérdőjelezni, mondhatnánk úgy is... Nem jár messze az igazságtól, aki úgy vélekedik, hogy ez csalás, tehát mondhatnánk úgy is, hogy nincs más lehetőség. Úgy gondolom, ezt megkérdőjelezni egyszerűen tisztességtelen! Egyszerűen tisztességtelen egy ilyen időhúzási játékban reménykedni, hogy ezzel a népszavazás intézményét lejáratják, és ilyen megoldások egyszerűen felvetődhetnek.
Tisztelettel kérném képviselőtársamat, hogy gondolja át még egyszer ezt a megítélését, mert úgy gondolom, hogy elfogadhatatlan. Köszönöm tisztelt figyelmüket. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť