DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! A kétperces reagálások tömkelegében elhangzott, hogy álláspontok változtak, nem változtak, kinek merre fordult az álláspontja, és tulajdonképpen Bauer Tamás megkérdőjelezte a 282 071 ember cselekvőképességét, hogy felelősen döntött. Azt mondta, hogy bepalizták őket.
(19.20)
Magyarul olyan kiskorúaknak ítélte őket, akiket lépre csaltak. Úgy gondolom, hogy elmúlt már az az idő, amikor ilyen érvekkel lehet élni. Rá kell bízni az állampolgárokra, és ezzel talán Bauer Tamás is egyetért józanabb pillanataiban.
A kormány egy törvényjavaslatot nyújtott be a Háznak, amelyben módosítani kívánja a földtörvényt. Ebben a módosításban lehetővé kívánja tenni, hogy belföldi gazdasági társaságok termőföldtulajdont szerezzenek, ugyanakkor elhallgatni próbálja azt, hogy a belföldi gazdasági társaság fogalmába beletartozik a száz százalékban külföldi tulajdonban lévő gazdasági társaságtól kezdve a Soros Alapítványig mindenki. Tette ezt a törvényjavaslatot a kormány úgy, hogy az Európai Uniónak adott kérdőívében azt válaszolta, hogy a csatlakozásig nem kívánja módosítani a föld jelenlegi szabályozását. Tehát ha azt keressük, hogy kinek változott az álláspontja, mindenféleképpen rögzíteni kell, hogy ebben a kormánynak változott az álláspontja, hisz az európai uniós kérdőívre ettől eltérő választ adott. Ez váltotta ki a reakciót, és a hozzászólásomban erről részletesebben fogok beszélni.
A Magyar Demokrata Fórum álláspontját szavazatával egy törvény testesíti meg, ez a földtörvény 1994. évi módosítása. Mi változatlanul azt tartjuk fenn, illetve azt mondjuk: ha nem tudnak annál jobbat csinálni, akkor várni kell addig, amíg erre lehetőség van, hisz ez a javaslat rosszabb. A vitában el fogjuk mondani azokat a nyitásokat, amelyeket helytelennek tartunk.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť