BOGÁRDI ZOLTÁN

Full text search

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Elnök Asszony! Remélem, most már szocialista képviselőtársaim értik: az SZDSZ úgy értelmezi, hogy külföldieknek földvásárlási jogot kell adni.
De feltette a kérdést az imént, hogy miért fél a magyar paraszt az idegentől. Azért fél, mert ezt a hamisságot érzi. Nem tudja még, de érzi. Érzi, ugyanis a kérdésben az szerepel, hogy belföldi gazdálkodó szervezet megkülönböztetés nélkül szerezhessen-e földet. Ennek a megértéséhez egy pici szótárra van szükség. Mit jelent a belföldi gazdálkodó szervezet? Semmi mást nem jelent, azt jelenti, hogy magyar cégbíróságon jegyezték be, függetlenül attól, hogy ki a tulajdonos. Sőt, létezik egyszemélyes kft., létezik egyszemélyes részvénytársaság. Bármilyen külföldi bejön Magyarországra, alapít egy céget, az jogilag magyar cég. Ettől kezdődően teljesen jogos a magyar paraszt érzelme, hogy itt őt be akarják csapni. Csak tisztább lenne megmondani neki, hogy aki arra szavaz, hogy a magyar - azaz belföldi jogi személyiségű - vállalkozás földtulajdonszerzési jogot kap, az azt jelenti, hogy bárki bejön Magyarországra, céget alapít vagy céget vesz - és itt jön az önök garanciájának a hamissága -, az magyar vállalkozásnak minősül, és földtulajdonhoz jut.
Ettől kezdődően egyszerű a dolog: azon vitatkozunk, hogy kell-e külföldinek adni vagy nem kell. Mi továbbra is azt mondjuk, hogy nem kell. Tessék már kimondani a kormányoldalon: igen, mi azt szeretnénk, hogy adjunk. Akkor világos a kép, és a szavazó tud szavazni, el tudja dönteni, hogy milyen vélemény mellé teszi le a voksát.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť