BOGÁRDI ZOLTÁN

Full text search

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Bauer képviselő úrnak is - mint mindenki másnak - mielőtt fölszólal, beterjeszt egy törvényjavaslatot, vagy véleményt alkot, el kell döntenie, hogy mit akar.
(18.40)
Támogatni akarja a külföldiek földhöz juttatását vagy nem akarja támogatni? Ő és pártja, Horn Gyulával együtt kerek perec kijelenti: ő külföldinek egy talpalatnyi földet sem kíván adni. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Neked se kellett volna!) Az érvelésében viszont egymást érik azok az érvek, amik a legkeményebben azt bizonyítják: igenis, Bauer képviselő úr és az egész koalíció külföldieknek akar földet juttatni. Azokkal a kifejezésekkel, hogy nem akarja az ellenzék, hogy része legyen Magyarország a modern Nyugatnak ezzel a kampánnyal azt sugallják, hogy a külföldi idegen Európa-ellenesek, stb. (Bauer Tamáshoz:) Mit jelent ez, képviselő uram? Önnek nem azt jelenti - nekem legalábbis azt jelenti -, hogy önök földet kívánnak juttatni? Akkor miért nem mondják meg kerek perec? Akkor nem lenne ez az egymás mellett elbeszélés itt már napok óta, hanem érvek érvekkel ütköznének, hogy miért célszerű jelen pillanatban Magyarországon a termőföldet külföldieknek eladni. Akkor nem tévesztenénk meg a választópolgárt azzal, hogy önök is azt mondják, hogy nem akarunk, meg az ellenzék is azt mondja. A választópolgár meg ott áll és néz: miért mondják ezek, amikor látom, azzal érvelnek, hogy adni kell a külföldieknek. Tehát kérem önöket: vallják be, hogy mit akarnak, és utána folytassuk a vitát, mert nekünk nemcsak az a feladatunk, hogy egymást meggyőzzük, hanem hogy az állampolgárt informáljuk. (Közbeszólások az MSZP padsoraiban. - Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť