BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Csak egy dolgot arra, amit Varga képviselőtársunk mondott, aki emlékeztetett arra, hogy a miniszterelnök azt mondta Madridban, hogy népszavazás lesz, ezt így meg úgy minősítette. Nem tehetett mást, és nem azért, nemcsak azért, mert a kormányprogramban ez benne van, meg a Szocialista Párt programjában benne van, hanem azért, mert volt két évvel ezelőtt egy népszavazási kezdeményezés (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Így van.), egy nekünk egyaránt nem tetsző pártnak a kezdeményezése, amelyre összegyűlt az a 180 000 aláírás... (Dr. Kövér László: Koalícióban voltatok, nem?) Nem voltunk koalícióban. Tehát amelyre összegyűlt az a 180 ezer aláírás, és a magyar Országgyűlés akkor úgy döntött, önök is megszavazták, most idéztem az igeneket, hogy nem most, hanem amikor a NATO-csatlakozás előtt állunk, akkor ezt a népszavazást meg kell tartani.
Tehát egyszerűen a hat parlamenti párt - most éppen hat van -. a hat parlamenti frakció nem tehetett mást, mint hogy igent mond erre. alkotmányosan nem tehetett mást. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť