BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon szeretném, ha világosan látnánk, hogy az idegengyűlölő meg a fasiszta egész más kategória, mint az, hogy valaki a maga politikai kampányát arra építi, hogy meglovagolja az emberek félelmét az idegenektől. Ez két különböző dolog! De már csak azért sem gondolom a Fideszről azt, hogy idegengyűlölő, mert egy pillanatig sem hiszem, hogy azt gondolja, amit mond. (Derültség a kormánypárti oldalon.)
Ami azt a kérdést illeti, hogy föld; mit is akarunk mi? - kérdezte Bogárdi Zoltán. Mi - és ebben fogadom el az agrárszakértőink álláspontját - azt szeretnénk, hogy modernizálódjon a magyar mezőgazdaság, hogy a földnek ára legyen, hogy a földre hitelt lehessen felvenni, mert anélkül nem lehet magántőkét a mezőgazdaságba vinni. Önök elmondják - Pokorni Zoltán a Duna TV-ben elmondta -, tudjuk, az a követelmény, hogy a külföldiek földvásárlását ezerszázalékosan megakadályozzuk. És azt a követelményt, hogy társaságok, szövetkezetek földhöz jussanak, hogy a föld ára elinduljon, hogy a földre hitelt lehessen felvenni, ezt egyszerre nem lehet kielégíteni. Önök azt választják, hogy életbe léptetünk egy ezerszázalékos tilalmat - erről szól az önök népszavazása -, megtartunk egy ilyen tilalmat, vállalva azt, hogy a magyar mezőgazdaságba nem megy magántőke, hogy a magyar mezőgazdaságban a földnek nincsen ára, és a magyar mezőgazdaság ezért nem tud fejlődni; csak annyiban, amennyiben az adófizetők pénzéből állami pénzeket viszünk a mezőgazdaságba. Ez az egyetlen út marad a mezőgazdaság fejlesztésére, ha az önök álláspontját elfogadjuk.
Mi pedig azt mondjuk - én azt tanultam a szakértőinktől -, hogy lehetőleg ugyanúgy, mint a gazdaság más területein, magántőkét kell mozgósítani a mezőgazdaságban is, és ehhez bizony az kell, amit a kormány javasol.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť