DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Az, amit Dávid Ibolya elmondott, teljes egészében igaz, de a szomorú az, hogy az igazságnak csak egy része. Ugyanis az a kálvária, amelyet a Szekszárdi Húsipari Részvénytársaság dolgozói kénytelenek végigjárni a nemzeti vagyon elkótyavetyélése óta, nemcsak a Szekszárdi Húsipari Vállalat dolgozóira igaz, hanem a nemzeti vagyon közel 80 százalékára, amelyet hasonló körülmények között kótyavetyéltek el, és lehetetlenítették el az ott dolgozókat.
A Független Kisgazdapárt álláspontja értelmében ezek nemzetellenes bűntettnek minősülnek, és a kormánynak fel kellett volna lépnie az ilyen tulajdonszerzésekkel szemben; nem szabad magukra hagyni a dolgozókat. Aki látott már egy tiltakozást a dolgozók részéről, ahol kétségbeesve, tanácstalanul nem tudják eldönteni, hogy végül is kihez forduljanak, hogy a munkabérüket megkapják... - azt a munkabért, amely olyan arcátlanul alacsony, hogy a privatizációs vagyont megszerző országában talán egy napig sem dolgoznának azért a munkabérért, amelyért itt egy hónapon keresztül dolgoztatják a magyar munkavállalókat.
A Független Kisgazdapárt álláspontja az, hogy ezt a nemzetrablást nem lehet tétlenül nézni; a kormány felelőssége, hogy lépjen fel az ilyen privatizőrökkel szemben. Tessék a munkavállalók érdekeit megvédeni, tessék mellettük kiállni! Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť