DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt álláspontja ismeretes az euro-atlanti integrációs törekvéseinket illetően. Azt a Független Kisgazdapárt teljes egészében támogatja, de ugyanakkor rámutat arra, hogy az előkészítés érdekében lényegesen többet kellett volna tenni eddig is, és kell tenni a jövőben is.
Helyeseljük a népszavazás kiírását is a NATO-csatlakozás ügyében, hiszen a Magyar Köztársaság alkotmánya és alkotmányos rendje értelmében minden, az ország számára fontos kérdésben népszavazás tartása jogos igényként merül fel a társadalom részéről. Szeretném azonban jelezni, hogy nem lehet népszavazást tartani úgy, hogy sok milliárd forintot kidobjunk az ablakon, tehát azokat más fontos kérdésekkel kell összekapcsolni. Így többek között a termőföld külföldiek által való megszerzésének tilalmával kapcsolatban be lehetne szerezni a magyar nép véleményét, és be lehetne szerezni egyben a magyar nép véleményét az energiaprivatizáció idegenek részére történő átadásával kapcsolatos lakossági vélemény beszerzése ügyében is. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.) És ezeket össze lehetne kapcsolni az országgyűlési képviselő-választásokkal, nem kerülne külön pénzbe, és az országgyűlési képviselő-választásokkal együtt lehetne szavazni a NATO-ügyben éppúgy, mint a termőföld védelme ügyében vagy az energiaprivatizáció ügyében vagy más fontos kérdésekben. Ez a Független Kisgazdapárt álláspontja és javaslata.
Köszönöm a türelmüket. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť