DR. VASTAGH PÁL

Full text search

DR. VASTAGH PÁL
DR. VASTAGH PÁL igazságügy-miniszter: Köszönöm. Tisztelt Képviselő Úr! Sem a Kossuth Rádióban, sem másutt - más tömegkommunikációs eszközben, újságban, televízióban - soha nem tettem olyan nyilatkozatot, amiben az szerepelne, hogy a bűnözés kialakulásában vagy a bűnözés szintjében kizárólag a gazdasági környezet vagy a szociális háttér bír meghatározó szereppel. Arról beszéltem, hogy a bűnözés megelőzésében az állami büntetőpolitika eszközein kívül fontos szerepe van a szociális és gazdasági politikának, a településfejlesztésnek, a tájékoztatásnak és sok minden másnak, és elsősorban azt kívántam alátámasztani ezzel a gondolatmenettel, hogy a bűnözés maga is komplex társadalmi jelenség.
A bűnözés mértékének ugrásszerű növekedésében 1989-92 között történt egy minőségi változás és ugrás. Ebben az időszakban megnégyszereződött a bűnözés Magyarországon, ami nyilvánvalóan összefüggésbe hozható gazdasági és szociális okokkal, valamint számos más tényezővel is.
Tehát ez egy túlságosan leegyszerűsítő álláspont, képviselő úr, amivel nem értek egyet, ilyet én soha nem mondtam. Arról van szó, hogy a bűnözés ellen, a megelőzés érdekében komplex intézkedésekre és egymással összehangolt politikára van szükség. Ezt az álláspontot fejtettem ki 1997. január végén a közbiztonságról szervezett országos konferencián, és ennek a pontos írott tartalmát önnek is szíves figyelmébe ajánlom. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť