BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Mindannyian örömmel olvastuk a köztisztviselői szakmai és érdekvédelmi konferencia állásfoglalásait, amely a köztisztviselői törvény reformját hivatott volt elősegíteni. Az egységes, a stabilitás értékeivel is rendelkező, a közjó szolgálatát mindenek felett vállaló, a feladatellátáshoz megfelelő felkészültséggel rendelkező, a törvényeket tisztelő és munkáját pártatlanul végző köztisztviselői kar kialakulása mindannyiunk érdeke. Divat ma a hivatal packázásáról, a hivatali visszaélésekről beszélni, de mindannyian tudjuk, hogy a születéstől a halálig hányféle tevékenység, mennyi hatósági és igazgatási munka kapcsolódik a hivatalokhoz, és mennyire fontos a köztisztviselői kar egységes megerősítése és kialakítása.
A konferencia részvevői felvetették, hogy a közigazgatás egészét érintő illetményreform megvalósítása elengedhetetlen és etikailag is indokolt kormányfeladat. A túlmunka szabályozását kérték, a szabadidő-átalány megvalósítását, az állami, politikai vezetéshez közvetlenül kötődő köztisztviselői kar speciális jellegének hangsúlyozását, az illetményalap önkormányzati hivatalokban történő megállapítását és így tovább.
Azt tapasztaltuk, hogy ezek közül az átfogó reformra törekvő határozatok és javaslatok közül a Belügyminisztérium, illetve a Pénzügyminisztérium a kormány legutóbbi ülésén a törvény előkészítése során kiemelt egy csoportot - a mintegy százezer főből néhány ezer főt -, akiknek az illetményét nemcsak 1997-ben, hanem 1998-ra is rendezte. Ennek nagy tisztelettel örülök.
A kérdésem az, hogy mi lesz azzal a mintegy 95 ezer emberrel, akik kistelepüléseken, a területi közigazgatásban és az önkormányzatokban végzik pótolhatatlan feladatukat. Nyilvánvaló, hogy vannak önkormányzatok, ahol az illetményalap kiugró - államtitkár úr erre majd hivatkozni fog -, de tisztelettel kérdezem, hogy mi lesz a köztisztviselői kar egységességével.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť