DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Lehet, hogy tót vér is van bennem, nem tudom, elnök úr, csak a szóbotlására utalok... (Elnök: Elnézést kérek.).., de azt hiszem, hogy nem is ez a lényeg. Köszönöm a szót, elnök úr.
Engedje meg, hogy egyrészt, mint frakcióvezető kérjek szót, mert hiszen Eörsi Mátyás igen tisztelt képviselőtársunk szinte mást sem tett felszólalásában, mint a Független Kisgazdapárt tagjainak felszólalásával foglalkozott. Csak egy dologról feledkezett meg, hogy a jelenleg hatályban lévő Házszabály 42. §-ának (2) bekezdésére, úgy látszik, még nem jutott ideje Eörsi Mátyás képviselőtársunknak, hogy elolvassa, mert akkor rögtön feltűnt volna számára is, hogy a törvényjavaslatnak van általános vitája és van részletes vitája.
Eörsi Mátyás képviselőtársunk úgy gondolta, hogy ő az általános vitára jött, és talán nem is tudta, hogy a Házszabály van terítéken, mert a telefonnal kezdte a felszólalását. Márpedig a telefonra vonatkozóan felhívnám a figyelmét, hogy értekezzen a frakcióvezetőjével, már az elmúlt, illetőleg az azt megelőző Házszabállyal kapcsolatban a következő előterjesztés került a frakciók elé - így feltehetőleg és remélhetőleg Eörsi Mátyás képviselőtársunk elé is, ha vette volna a fáradságot magának, hogy a házbizottság anyagát is áttanulmányozza -, eszerint a házbizottság az elektronikus és egyéb technikai eszközök használatáról egy tájékoztatót adott ki, miszerint az Országgyűlés és bizottságainak ülésén technikai eszközöket csak az ülés rendjének zavarása - különösen hangjelzés, villófény alkalmazása, stb. - nélkül szabad használni.
Tehát felhívnám a figyelmét, hogy van ilyen rendelkezés, nem árt, ha ő is tudja. (Derültség.)
(17.00)
Most legyen szabad arra utalnom, hogy az, amit ő Kávássy képviselőtársunk felszólalásával kapcsolatban kifejtett - ebbe az államhatalmi ágak megoszlásának szerintem Eörsi Mátyás számára túl bonyolult kérdésébe hadd ne bonyolódjak bele, de -, nem tartozik a Házszabály részletes vitájához, ezt fogadja el tőlem. És én úgy gondolom, megengedhetetlen, hogy ő az általános vita keretébe tartozó felszólalást a részletes vitánál mondjon el.
Én úgy gondolom, hogy - bár még az új Házszabály nem lépett hatályba, de - talán nem árt, ha tudja Eörsi képviselőtársam, hogy az új Házszabály-tervezet 54. § (1) bekezdése ebben az esetben már a javaslattevő szerint egy olyan eredményt kellett volna, hogy produkáljon, hogy a Ház elnökének egyszeri figyelmeztetés után meg kellett volna vonni a szót Eörsi Mátyástól. Már a telefon után. Tehát már nem is mehetett volna Kávássy Sándorra... (Derültség.) Arról már nem beszélek, hogy Maczó Ágira már egy szava sem maradhatott volna.
De hogy megvigasztaljam Eörsi Mátyás képviselőtársunkat: mi, kisgazda képviselők, nem vagyunk olyan rosszak, mint ő hiszi. Én épp Eörsi Mátyásnak ezen tulajdonságát ismerve terjesztettem elő egy módosítványt, hogy a tárgytól eltérés esetén csak a második eltérés után vonják meg a szót. Legközelebb Kávássy képviselőtársunkig eljuthat a részletes vitában, de G. Nagyné Maczó Ágnesig már nem. Az ő nevét már kár volt a szájára vennie. Köszönöm szépen. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť